Axfood & utdelningar 2016

Av | februari 11, 2016

portfölj-160211-1620Idag välkomnar jag Axfood till min portfölj och den nya fördelningen min portfölj syns i diagrammet.

Axfood ser jag som ett stabilt företag i en bransch med osviklig efterfrågan. Sett historiskt har företaget klarat konjunkturnedgångar och svängningar på börsen bra. I år har dessutom Axfood satt utdelning till hela 5 kr + 4 kr (bonus) vilket med nuvarande kurs ger 6 % direktavkastning.

Jag ökade idag även innehavet något i Handelsbanken, Investor och H & M.

Både Hennes-aktien och Handelsbanken ser jag som stabila aktier likt Axfood. De ger även båda bra utdelningar i år; Hennes: 9,75 kr/aktie samt Handelsbanken; 6 kr/aktie (inkl bonus 1,5 kr).

Ser man på historiken på exempelvis H&M och var aktiens pris ligger så upplever jag den som värd att inneha till detta pris.

hm-trend

P/e är fortfarande högt på många aktier (inkl H & M). Då det makroekonomiska läget är som det är så anser jag att det är klokt att förvänta sig att det kan bli ytterligare bättre köplägen på aktiemarknaden under kommande månader eller år. Men att köpa in sig lugnt och försiktigt i bra bolag som handlas med 20 % rabatt eller mer känns som en metod som passar min strategi närmaste tiden.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *