Ica och Unibet

Av | februari 18, 2016

Iportfolj-160218dag skaffade jag symboliska innehav i ett par bolag  som jag haft ögonen på ett tag. Det gäller Ica Gruppen och Unibet Group.

Ica liknar jag vid Axfood, dvs en stabil spelare inom ett område med evigt efterfrågade produkter. Icas aktie har dock halva p/e-talet jämfört med Axfood (Ica ca 10, Axfood ca 20). I kombination med att styrelseordföranden i Ica köpte på sig 40 000 aktier igår, samt att aktien fått lite “rabatt” sista tiden, gjorde att jag fick lust att köpa några.

Som framgått i ett tidigare inlägg om spelbolag så tror jag att det är en bransch som bara kommer växa. Spelnerven är inbyggd i människan och i takt med att tillgängligheten ökar så är det (på gott och ont) många som kommer att bygga upp ett vanemönster. Fler och fler spelar i mobilen och i kombination med live betting och människors redan stora intresse för sport, så har man ett enligt mig ett koncept där tillväxt kommer väldigt naturligt. Vad jag kan avgöra så har Unibet intagit en stabil position på marknaden och jag tycker att de verkar sköta sina kort rätt, erbjuder både vanligt spel i form av casino m.m. och även sports betting.

Två saker får mig att trots allt inte gå “all in” i en aktie som Unibet. Det ena är orosmolnet med eventuell reglering och beskattning av denna bransch, det andra är det höga p/e-talet för aktien. Jag lämnar därför öppet för en ökning av innehavet i händelse av att rabatt skulle dyka upp längre fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *